úterý 12. května 2015

Witch I.

Jedná se o první část série, kterou jsme fotily se Sandrou. Tyto fotky byly pořízeny na fotaparát Ljubitel 2, na barevný svitkový film s ISO 400.







 Fotíte vůbec ještě někdo na film?


sobota 9. května 2015

Pozvánka na CONiáše 2015

Video, které jsme před měsícem natáčeli na nádraží v Braníku, už je sestříhané, upravené, publikované a připojené k pozvánce na akci :).



pátek 1. května 2015

Viktoriánsko-steampunkový Čaj o páté

V sobotu 25.4. se v pražském klubu Kotelna konala viktoriánsko-steampunková akce s názvem Čaj o páté: Od oděvu po výchovu a jelikož jsem nezaujatý report psala pro Sanctuary a můžete si ho přečíst zde  http://sanctuary.cz/11171-report-peprny-caj-o-pate , je na čase přihodit i několik mých postřehů a fotek, které se do nej vzhledem k jeho zaměření nehodily.

Na akci jsem dorazila už někdy kolem třetí, protože jsem Margueritte (organizátorka) slíbila, že budu vždy při ruce a budu pomáhat, s čím bude potřeba. V tu dobu už ale bylo skoro všechno připravené, takže jsem jenom pomohla rozbalit stánky a převlékla se. Nakonec jsem dostala jako „hlavní úkol“ sedět u vstupu a „trhat lístky“, ale ve chvíli, kdy už příliv návštěvníků opadl až téměř ustal, jsem pobíhala od hlídání stánku po přednášky, abych pak mohla napsat plnohodnotný report.

Osobně si myslím, že na to, že to byla první takhle velká akce, kterou takhle Margieritte pořádala, to dopadlo velmi dobře a doufám, že se z Čaje stane tradice! Kiksů bylo minimum a prakticky vše probíhalo jako na drátkách. Lidé se krásně rozložili mezi velká sál, bar, kuřárnu a vrchní patro se stánky, fotoateliérem a místem, kde se „zkrášlovalo“ (make up a vlasy), takže nikde nebylo příliš narváno, přestože jich přišlo poměrně dost. Á propos, vlasy jsem si nechala udělat taky :-D ! Jen se nemůžu zbavit dojmu, že na té fotce vypadám jak Hitlerova sekretářka...


Moc se mi líbilo, že naprostá většina návštěvníků dorazila v kostýmu a ti, co nebyli ve steampunkovém, přišli aspoň stylově oblečení, prostě nikdo v džínách tam nebyl :).
 Akci jsem si moc užila hlavně díky mým milým společnicím (Draculasharp, Sandie, Ještěrka) a všem, kteří se za námi zastavili na kus řeči :). Jediné, co mi trochu vadilo bylo, že poměrně rychle došla bezmasá část menu a ke konci už zbývaly jen nějaké masové koláče... Ale tak je vidět, že jídlo bylo vynikající, takže hned zmizelo!

Pro ty, kteří jej zmeškali, část vystoupení břišní tanečnice Galeb :)



Něco málo mých fotek (z mobilu, takže hrozná kvalita), které zachycují atmosféru:

Stánky






Kameko a její koleno



Making of účes


Jedna z kreseb MarMari, které tam byly vystavené


Pokud někdo z lidí, kteří sem zabloudí, na akci byl, tak si ráda přečtu, jak si akci užil :).